Friday, June 15, 2018
Nederlandse resep ook in Engels
Scheveningen Bonkies
Ingrediënten
Deeg
800 gram koekkruimels of oud wit brood of een combinatie daarvan
4 eieren
20 gram bakpoeder
300 gram donkere kandijsuiker
100 gram custardpoeder
1 theelepel kaneel
0,5 liter melk
1 eetlepel cacao
50 gram gewelde krenten en rozijnen
Glazuur
200 gram poedersuiker
3 eetlepels bietensap
Instructies
Deeg
1. Alles mengen en kneden tot het een stevig “deeg” is geworden.
2. Als het deeg te vochtig is nog wat beschuitkruim of paneermeel toevoegen.
3. Oven voorverwarmen op 180 graden.
4. Doe het “deeg” in een ingevette bakvorm en bak 45 minuten.
5. Controleer of het deeg gaar is door er met een satéprikker in te prikken (deze moet er droog uitkomen).
Glazuur
1. Maak het glazuur door 200 gram poedersuiker te mengen met 3 eetlepels bietensap.
2. Bestrijk de bonkies met het glazuur.
3. Even uit laten harden en smullen maar.
Scheveningen Bonkies, who has not touched his fingers. Now the recipe.
Scheveningen Bonkies
• MealCakes
• KitchenScheveningen
Portions
4 PEOPLE
Ingredients
Dough
800 gram biscuit crumbs or old white breador a combination thereof
4 eggs
20 grams of baking powder
300 grams of dark candy sugar
100 grams of custard powder
1 teaspoon of cinnamon
0.5 liters of milk
1 tablespoon of cocoa
50 grams of vomited currants and raisins
Glaze
200 grams of icing sugar
3 tablespoons of beet juice
Instructions
Dough
1. Mix and knead everything until it has become a firm "dough".
2. If the dough is too moist, add some crumbs or breadcrumbs.
3. Preheat oven to 180 degrees.
4. Put the "dough" in a greased baking tin and bake for 45 minutes.
5. Check whether the dough is cooked by piercing it with a skewer (it should come out dry).
Glaze
1. Make the glaze by mixing 200 grams of icing sugar with 3 tablespoons of beet juice.
2. Brush the bonkies with the glaze.
3. Just let it harden and feast.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment